

Εύκολη

1 ώρα και 40′
Μερίδες
6
Προετοιμασία
20′
BBQ πανσετάκια στη χύτρα ταχύτητας! Εξαιρετική συνταγή παρέας και για το οικογενειακό σας τραπέζι. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας!
Συστατικά
- 1.250 γρ. πανσέτα
- 3 κ.σ. σάλτσα BBQ
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 150 γρ. νερό, βραστό
- 1 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλ. δεντρολίβανο
- 2-3 κλ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα BBQ πανσετάκια στη χύτρα ταχύτητας κάνουμε τα εξής. Τοποθετούμε στη χύτρα ταχύτητας ολόκληρη την πανσέτα και ρίχνουμε το κρασί, το νερό, ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου, ολόκληρα τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά, κλείνουμε το καπάκι της, γυρνάμε τη βαλβίδα στην ένδειξη 3 και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εμφανιστεί η κίτρινη ένδειξη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα, και από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η πράσινη ένδειξη βράζουμε για 50 λεπτά. Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αποσυμπιέζουμε με προσοχή και ανοίγουμε το καπάκι. Μεταφέρουμε την πανσέτα σε ένα πιάτο, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. Βγάζουμε την πανσέτα από το ψυγείο, τη μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και την κόβουμε σε φέτες πάχους 1-1,5 εκ. ώστε να δημιουργήσουμε τα πανσετάκια. Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Μεταφέρουμε τα πανσετάκια στο σχαροτήγανο και ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα πανσετάκια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τη σάλτσα BBQ και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Πηγή: akispetretzikis.com