Spicy pie Spetsofai


Easy

50′
Portions
12
Preparation
30′
A very filling pie with the special and spicy taste.
Components
For the dough
- 200 gr. hard flour
- 1/4 teaspoon salt
- 100 gr. cold diced butter
- 2 beaten egg yolks
- 1 pinch of Kozani saffron (optional)
Για τη γέμιση
- 2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (καθαρισμένα απ’ το περίβλημα και ψιλοκομμένα σαν κιμά)
- 250 γρ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 large sliced onions
- 1 sliced Florin pepper (without seeds)
- 1 hot pepper, finely chopped or a little boukovo
- 1 clove of garlic, finely chopped
- 1/2 bunch chopped parsley salt
- freshly ground pepper
Implementation
Για την πικάντικη πίτα σπετσοφάι ξεκινάμε ως εξής, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και προσθέτουμε τα κυβάκια κρύου βούτυρου. Με τ’ ακροδάχτυλα ψιχουλιάζουμε τα υλικά λίγα λίγα κρατώντας ελάχιστο υγρό για την επάλειψη της πίτας. Ενώνουμε τη ζύμη με το χέρι και τη δουλεύουμε λίγο σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να γίνει λεία. Τη βάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα και συνεχίζουμε για 5΄ το σοτάρισμα. Προσθέτουμε μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος αναμειγνύουμε το λουκάνικο και την πανσέτα.
Divide 2/3 of the dough and open the first sheet. Place it in a round pan of 23 cm or in a tartie of similar size. Pour in the filling and open the second sheet. Before covering the surface, spread the edges of the first sheet with a little beaten egg. Glue the second sheet on top and with your fingers pinch the dough to cover the top with the bottom sheet like lace. Make 3 incisions in the center of the pie with a knife to let the steam out.
Brush the surface with the remaining egg solution and bake in a preheated oven at 180 ° C for about 50΄.
Πηγή έμπνευσης: Argiro.gr


