Ριζότο Με Κοτόπουλο Και Πιπεριές
Μέτρια
30′
Μερίδες
4
Προετοιμασία
10′
Ζουμερό κοτόπουλο και ένα κρεμώδες ριζότο με λαχανικά. Ο τέλειος συνδυασμός!
Συστατικά
- 1 στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 φλ. του τσαγιού ρύζι καρναρόλι
- 1⁄2 κόκκινη πιπεριά
- 1⁄2 κίτρινη πιπεριά
- 1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά
- αλάτι,πιπέρι
- 1 φλ. του τσαγιού καλαμπόκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για το ριζότο με κοτόπουλο και πιπεριές η συνταγή μας έχει ως εξής, βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.
Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο από το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατά προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.
Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.
Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή έμπνευσης: Mageirevoumeparea.gr