Μοσχαρίσια μπριζόλα τόμαχοκ και πατάτες baby
Εύκολη
10′
Μερίδες
2
Προετοιμασία
10′
Μοσχαρίσια μπριζόλα τόμαχοκ με συνοδευτικό λαχταριστές και ζουμερές πατάτες baby. Εύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με την νοστιμιά της.
Συστατικά
- 800 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 3 θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. πατάτες baby, βρασμένες
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για την μοσχαρίσια μπριζόλα τόμαχοκ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο Cστον αέρα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Απλώνουμε στην μπριζόλα αλάτι και τη βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε επιπλέον 2 λεπτά να πάρει χρώμα. Βάζουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο πάνω στη μπριζόλα μας με ένα κουτάλι. Ακολουθούμε τη διαδικασία για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο τηγάνι. Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες σπασμένες. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να απορροφήσουν το βούτυρο και μεταφέρουμε στο ταψί με την μπριζόλα. Ψήνουμε 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί η μπριζόλα. Σερβίρουμε με ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com