Λουκάνικο Χωριάτικο Σαγανάκι
Συστατικά
- 200γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη
- 5 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
- ½ πιπεριά κόκκινη, σε φέτες
- ½ πιπεριά πράσινη, σε φέτες
- 4 αβγά
- 150γρ. ανθότυρο
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Εξαιρετικός μεζές με λουκάνικο χωριάτικο για την παρέα και όχι μόνο. Χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι με χοντρό πυθμένα να ζεσταθεί καλά στη φωτιά. Έπειτα κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το ρίχνουμε να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Περίπου 1 λεπτό και για τις δυο πλευρές γιατί λόγω του τηγανιού θα πάρει αμέσως χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και τις φέτες πιπεριάς. Τα αφήνουμε δύο λεπτά να βγάλουν τη γεύση τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και σπάμε μέσα στο τηγάνι 4 αβγά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να τηγανιστούν και λίγο πριν τα βγάλουμε προσθέτουμε το ανθότυρο, τη ξερή ρίγανη και το μέλι. Μέσα σε ένα λεπτό αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Πηγή έμπνευσης: Olivemagazine.gr