Λεμονάτο κατσικάκι με μελωμένες πατάτες
Εύκολη
2 ώρες
Μερίδες
6
Προετοιμασία
10′
Λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο, νόστιμη συνταγή για εσάς και την οικογένειά σας. Ετοιμάστε την για το κυριακάτικό σας τραπέζι.
Εκτέλεση
Για το λεμονάτο κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, βγάζουμε το κατσικάκι από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα χτυπάμε µε σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο. Περιχύνουμε με το αρωματικό λαδολέμονο. Κρατάμε 2-3 κουταλιές λαδολέμονο για το κατσικάκι. Ανακατεύουμε καλά τις πατάτες να λαδωθούν. Από πάνω τοποθετούμε το κατσικάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κατσικάκι και περιχύνουμε µε το μίγμα που αλείψαμε τις πατάτες. Κάνουμε μασάζ στο κρέας να λαδωθεί παντού. Τέλος, ρίχνουμε στο ταψί το νερό. Σκεπάζουμε µε αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας γύρω γύρω το ταψί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάστρα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα στους 200°C. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσουν οι πατάτες.
Πηγή: Argiro.gr