Κιμαδόπιτα του “Τεμπέλη”
Εύκολη
45′
Μερίδες
8
Προετοιμασία
10′
Κιμαδόπιτα! Εύκολη και πραγματικά νόστιμη συνταγή. Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο φύλλο, ή να διαλέξετε όποιο φύλλο εμπορίου σας αρέσει.
Συστατικά
- 2 μεγάλα χωριάτικα φύλλα (τσαλακωμένα και λαδωμένα)
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για την κιμαδόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι τελείως στεγνή. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Για το ψήσιμο θα χρησιμοποιήσουμε μικρό ταψί διαστάσεων 24×17 ή κοντινό μέγεθος. Ραντίζουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο. Το διπλώνουμε στη μέση και το στρώνουμε τσαλακωτά μέσα στο λαδωμένο ταψί. Βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας. Λαδώνουμε και το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα τσαλακώνοντας το φύλλο στην επιφάνεια. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, και ψήνουμε την κιμαδόπιτα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα και αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά.
Πηγή: argiro.gr