
Αρνίσιο Ρολό


Μέτρια

3 ώρες και 30′
Μερίδες
8
Προετοιμασία
35′
Αρνίσιο Ρολό! Εξαιρετική συνταγή παρέας και για το οικογενειακό σας τραπέζι. Δοκιμάστε την σήμερα κιόλας!
Συστατικά
- 2 αρνίσια μπούτια, κομμένα για ρολό, χωρίς κόκαλο (1.300-1.500 γρ.)
- 200 γρ. Μετσοβόνε
- 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2-3 κλ. δεντρολίβανο
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πατάτες, φούρνου
- μπρόκολο, ψητό
- κουνουπίδι, ψητό
Εκτέλεση
Για το αρνίσιο ρολό ακολουθούμε τα εξής. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε πάνω τα αρνίσια μπούτια το ένα δίπλα στο άλλο. Για να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο κομμάτι κρέατος, κόβουμε με ένα μαχαίρι τα σημεία που έχουν παραπανίσιο κρέας και τα τοποθετούμε στα κενά. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι εσωτερικά το αρνί σε διάφορα σημεία και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το Μετσοβόνε σε λεπτές λωρίδες και τις τοποθετούμε οριζόντια τη μία δίπλα στην άλλη στο κέντρο του αρνιού. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις μεταφέρουμε πάνω από το Μετσοβόνε. Απλώνουμε τη μουστάρδα με ένα κουτάλι δεξιά και αριστερά από τη γέμιση.
Τυλίγουμε το αρνί σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας, δένουμε με σπάγκο σε 4-5 σημεία για να μην ανοίξει και φύγει η γέμιση και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο, το ρίχνουμε από πάνω και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου.
Κλείνουμε το ρολό μέσα στη λαδόκολλα σαν καραμέλα, μεταφέρουμε σε αλουμινόχαρτο με την ένωση της λαδόκολλας προς τα πάνω και τυλίγουμε σαν καραμέλα. Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί με σχάρα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής, βγάζουμε τον σπάγκο και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες, μπρόκολο και κουνουπίδι.
Πηγή: akispetretzikis.com