Αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες
Εύκολη
1 ώρα και 30′
Μερίδες
4-5
Προετοιμασία
10′
Αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες νόστιμο Κυριακάτικο τραπέζι που θα ενθουσιάσει οικογένεια και φίλους. Εναλλακτική και για το αρνί του Πάσχα.
Συστατικά
- 1 κιλό αρνίσιο μπούτι ή χεράκι
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 2-3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
- χυμός από 2 λεμόνια
- 250 ml ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το αρνάκι φούρνου λεμονάτο με πατάτες αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του αρνιού. Τα τακτοποιούμε σε ένα ευρύχωρο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια της ρίγανης. Αλατοπιπερώνουμε καλά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το λάδι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα υλικά. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι και να ψηθούν οι πατάτες. Στο ενδιάμεσο γυρίζουμε μια-δυο φορές το αρνάκι και ανακατεύουμε τις πατάτες προσεκτικά, ώστε όλα να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Πηγή: gastronomos.gr