Λ.Πεντέλης 48, Βριλήσσια, Τηλ: 210 8031032, Fax: 210 6131816

Λ.Βεϊκου 67, Γαλάτσι, Τηλ: 210 2912262
e-mail: [email protected]
Αναζητήστε τα προϊόντα μας  

Άρθρα και συμβουλές για το κρέας

  Προβολή Όλων

Κρέας στη σούβλα και στη σχάρα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 1. Μαρινάδα: Όταν τα κρέατα μαρινάρονται πριν από το ψήσιμο, ο κίνδυνος δημιουργίας καρκινογόνων ουσιών μειώνεται. Η χρήση ορισμένων χόρτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικές ουσίες για τη μαρινάδα όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι, η κουρκούμη (χρυσόρριζα), συστήνεται όχι μόνο λόγω της επιπρόσθετης νοστιμιάς που προσθέτει στα φαγητά αλλά και λόγω του ότι πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο
      
   2. Τα κομμάτια κρέατος να μην είναι χοντρά: Το πάχος των κομματιών του κρέατος είναι καλύτερα να είναι μικρότερο δηλαδή τα κομμάτια να είναι λεπτά. Έτσι ψήνονται γρηγορότερα και με λιγότερη θερμότητα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ετεροκυκλικών αμινών
      
   3. Συχνότητα γυρίσματος: Το κρέας πρέπει να γυρίζεται συχνά όταν είναι στη σούβλα, στη σχάρα στα κάρβουνα για να αποφεύγονται οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες, το υπερβολικό ψήσιμο ή καβούρδισμα που προκαλούν τη σύνθεση περισσότερων καρκινογόνων ουσιών
      
   4. Διάρκεια και θερμοκρασία ψησίματος: Είναι καλύτερα το κρέας να ψήνεται αργά και σε χαμηλές θερμοκρασίες και με λίγο ή χωρίς κάψιμο ή καβούρδισμα
      
   5. Αρωματικά χόρτα κατά το ψήσιμο: Η προσθήκη δεντρολίβανου, ρίγανης, βασιλικού, θυμαριού κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μειώνει ουσιαστικά τη σύνθεση καρκινογόνων ουσιών. Εάν τα χόρτα που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα παρά αποξηραμένα, τότε είναι ακόμη καλύτερα
      
   6. Φούρνος μικροκυμάτων: Όταν το κρέας τοποθετηθεί για δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, προτού ακόμη μπει στη σχάρα ή στη σούβλα στα κάρβουνα, τότε φεύγουν πολλά υγρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι με τη μέθοδο αυτή, η δημιουργία ετεροκυκλικών αμινών κατά το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μειωμένη
      
   7. Ξύλο αντί κάρβουνα: Η χρήση ξύλων για τη δημιουργία εστίας ψησίματος του κρέατος είναι καλύτερη από τη χρήση άλλων βιομηχανικών κάρβουνων. Ο καπνός που προέρχεται από κάρβουνα που σχηματίζονται από ξύλα, περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες

 

Copyright 2009-2010 © www.agorakreaton.gr
created by
Client Trust A.E.