Λ.Πεντέλης 48, Βριλήσσια, Τηλ: 210 8031032, Fax: 210 6131816

Λ.Βεϊκου 67, Γαλάτσι, Τηλ: 210 2912262
e-mail: [email protected]
Αναζητήστε τα προϊόντα μας  

Οι συνταγές μας

  Προβολή Όλων
Eκτύπωση

Λαχανοντολμάς στο φούρνο

Περιγραφή

Λαχανοντολμάς, εύκολο στο μαγείρεμα και πολύ πολύ νόστιμο.

Συστατικά

ένα λάχανο
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
250ml. κρέμα γάλακτος
ένα χυμό ντομάτας
μαϊντανό
δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
ένα κρεμύδι
ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού ρύζι

Οδηγίες

1.Αφού πλύνουμε και αφαιρέσουμε το κοτσάνι απο το λάχανο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το ζεματάμε μερικά λεπτά.
2.Στο μεταξύ σε ένα αλλο σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
3.Προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας και λίγο νερό (μισό ποτήρι) αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει βράση.
4.Βγάζουμε το λάχανο απο το νερό (κρατάμε λίγο ζωμό) σε ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα του λάχανου (8 με 10 φύλλα).
5.Κατεβάζουμε τον κιμά απο τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομένο διόσμο και μαϊντανο και το ρύζι.
6.Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα.
7.Σκεπάζουμε με τα υπολοίπα φύλλα απο το λάχανο, ρίχνουμε το ζωμό στον οποίο έχουμε ρίξει χυμό ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαί.
8.Στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
9.Σκεπάζουμε με πυρίμαχο καπάκι πιέζοντας το και το βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου στους 200 βαθμούς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το σκλήρο μέρος απο το λάχανο το αφαιρούμε τελείως. Αν δεν έχουμε πυρίμαχο καπάκι θα βάλουμε ενα πιάτο, διαφορετικά η γέμιση θα διαλύθει.

 

Copyright 2009-2010 © www.agorakreaton.gr
created by
Client Trust A.E.