Λ.Πεντέλης 48, Βριλήσσια, Τηλ: 210 8031032, Fax: 210 6131816

Λ.Βεϊκου 67, Γαλάτσι, Τηλ: 210 2912262
e-mail: [email protected]
Αναζητήστε τα προϊόντα μας  

Οι συνταγές μας

  Προβολή Όλων
Eκτύπωση

Βορειοελλαδίτικος ταβάς με αρνί & γιαούρτι

Περιγραφή

Στη βόρεια Ελλάδα, το ταψί λέγεται 'ταβάς'.

Συστατικά

2 κιλά αρνί από μπούτι
3 κιλά πρόβειο γιαούρτι
6 αυγά
8 κουτ. σούπας αλεύρι
250 γραμ. μαργαρίνη (Βιτάμ ή ότι άλλο μας αρέσει)
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

1.Κόβετε το αρνί σε μεγάλα κομμάτια και το αλατοπιπερώνετε.
2.Λυώνετε τη μισή μαργαρίνη, αλείφετε με αυτή τα κομμάτια κρέατος και τα βάζετε σε ένα στρογγυλό - κατά προτίμηση πήλινο - ταψί (ταβάς).
3.Ρίχνετε μέσα το νερό και βάζετε το φαγητό στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.
4.Εντωμεταξύ, ώσπου να ροδοκοκινήσει το αρνί, ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά:
5.Ανακατεύετε το γιαούρτι με ένα πιρούνι, χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι και ρίχνετε στα χτυπημένα αυγα το γιαούρτι και το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά.
6.Ρίχνετε το παραπάνω μείγμα στο ψημένο πια αρνί, (γύρω γύρω και πάνω από τα κομμάτια του κρέατος), σκορπίζετε σε κομματάκια και την υπόλοιπη μαργαρίνη και βάζετε πάλι τον ταβά (ταψί) στον 200 βαθμών φούρνο για 10 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεύση αυτού του φαγητού είναι το κάτι άλλο! Αν μάλιστα το σερβίρετε με πιλάφι, θα γλύφετε και το πιάτο! Καλή σας όρεξη!

 

Copyright 2009-2010 © www.agorakreaton.gr
created by
Client Trust A.E.