Λ.Πεντέλης 48, Βριλήσσια, Τηλ: 210 8031032, Fax: 210 6131816

Λ.Βεϊκου 67, Γαλάτσι, Τηλ: 210 2912262
e-mail: [email protected]
Αναζητήστε τα προϊόντα μας  

Οι συνταγές μας

  Προβολή Όλων
Eκτύπωση

Κοτόπουλο Γεμιστό με Eλιές & Tυρί

Συστατικά

300 γρ. κατσικίσιο μαλακό τυρί
1 κουταλιά γάλα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1/3 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
1/3 κούπας ψιλοκομμένες μαύρες ελιές ή 1/3 κούπας πάστα ελιάς
4 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια
8 φιλέτα στήθος από κοτόπουλο, χωρίς κόκκαλα και πέτσα
1/4 κούπας λάδι
1/2 κούπας λευκό ξηρό κρασί

Οδηγίες

1.Σ’ ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί, το γάλα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι και τις ελιές να γίνουν μίγμα ενιαίο.
2.Aνοίξτε τα στήθη κοτόπουλου στα δυο μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι και γεμίστε τα με το μίγμα και στερεώστε τα με μια οδοντογλυφίδα.
3.Aν χρησιμοποιήσετε πάστα ελιάς, αλείψτε με την πάστα τις τσεπούλες που σχηματίστηκαν στα στήθη του κοτόπουλου και κατόπιν γεμίστε τις με το μίγμα του τυριού.
4.Zεστάνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε σ’ αυτό τα κοτόπουλα καλά κι από τις δυο πλευρές.
5.Περιχύστε τα με το κρασί και σιγοβράστε τα, ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμί.
6.Σερβίρετέ τα ζεστά με μαριναρισμένα λαχανικά και φρέσκια σαλάτα.

 

Copyright 2009-2010 © www.agorakreaton.gr
created by
Client Trust A.E.