Λ.Πεντέλης 48, Βριλήσσια, Τηλ: 210 8031032, Fax: 210 6131816

Λ.Βεϊκου 67, Γαλάτσι, Τηλ: 210 2912262
e-mail: [email protected]
Αναζητήστε τα προϊόντα μας  

Οι συνταγές μας

  Προβολή Όλων
Eκτύπωση

Osso Bucco (Μοσχαράκι γάλακτος)

Περιγραφή

Μοσχαράκι γάλακτος (veal), κομμάτι από το ποδαράκι του με το κόκκαλο και το μεδούλι,  συνοδευόμενο από μακαρόνια!
ξαίρετη ιταλική συνταγή... και με  καμία ιδιαίτερη δυσκολία!

 Συστατικά

4 κομμάτια για Osso Bucco  1 μέτριο κρεμμύδι  1-2 σκελίδες σκόρδο  λίγο κόκκινο κρασάκι ή red cooking wine
1 κουτί ντομάτα πουρέ
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
αλεύρι
10 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
φρέσκο μαύρο πιπέρι  μπαχάρι  αλάτι
spaggetti No 5

 Οδηγίες

1.Αλευρώνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα τσιγαρίζουμε με το λαδάκι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι  γυρνώντας τα μία φορά.
2.Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε την ντομάτα πουρέ, τη φρέσκια ντομάτα
και το κόκκινο κρασάκι.
3.Προσθέτουμε λίγο νερό, την ζάχαρη, λίγο μπαχάρι και μπόλικο πιπεράκι και σκεπάζουμε το φαγητό.
4.Σιγοψήνουμε, προσθέτοντας νεράκι, αν χρειάζεται, για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να γίνει πολύ πολύ μαλακό.
5.Όταν πια μαλακώσει και είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε. Αφήνουμε να σταθεί λιγάκι για να δέσει η σάλτσα.
6.Βράζουμε ενα πακέτο μακαρόνια full al dente και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και extra φρέσκο πιπέρι!
Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

 Tips: Το μυστικό σε αυτό το φαγητό είναι το καλής ποιότητας κρέας και προσοχή στη γεύση της σάλτσας.
Είναι πολύ ωραίο φαγητό για Κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.

 

Copyright 2009-2010 © www.agorakreaton.gr
created by
Client Trust A.E.